dilluns, 29 d’agost del 2011

TANT DE BO AQUEST MÓN TINGUÉS LA DOLÇOR DE LES FIGUES...

MELMELADA DE FIGUES

A la vinya tenim tres figueres, ara estan realment formoses..encara que plena de formigues, amb elles o sense la qüestió és agafar-les per poder-les degustar, la meva manera es fent melmelada així en tinc per temps i per poder-ne menjar a l'hivern.




La recepta l'he agafat d'un GRAN llibre que una vegada algú molt estimat em va regalar per poder aprofitar tot el que ens regala la terra i poder anar menjant al llarg de l'any ( EL REBOST de Dolors Llopart Puigpelat -Editorial Altafulla-)
N'estic segura que de receptes n'hi hauran moltes, per mi aquesta és perfecta..és ben fàcil..però sobretot..paciència..a la cuina paciència.
 
INGREDIENTS:
  • 1 kg de figues pelades
  • 1/2 de sucre
  • 1/2 got d'aigua

S'ha d'agafar tantes figues perquè un cop pelades en resti un kg,



S'han de posar en una plata fonda en maceració junt amb el sucre i l'aigua.





Es pot deixar 24 hores i un cop passat aquest temps fer-ho bullir sense deixar de remenar al menys una o dues hores fins que agafi la textura de melmelada, deixar refredar i posar en pots.




Aquesta melmelada és deliciosa..i tan dolça que tant de bo la meitat de la humanitat fos igual, desitjo que us agradi.